Musik & Julgodis

What a feeling - Irene Cara

Långa nätter - Melissa Horn

Hey there Delilah - Plain White Ts




Sitter i köket, har bakat julgodis :) Rocky Road, knäck och marsipanrulle! gottgott. klev upp typ elva och har inte gjort så mkt annat, är på jättebra humör och sitter och ler åt ingenting! Haha, känner så ganska ofta, ingen aning om varför, det bara är så. :D Hehe. Dagen kommer var sjukt skön, har inget att göra alls, moahahaha! Men nu har jag inget mer att skriva om ha det bra!





Rocky Road:
tid ca 40 min

Ingridienser;


600 g mörk blockchoklad 70%  -  (vi blandade både ljus och mörk blockchoklad för att få den bästa smaken)
2 påsar dumlekola  -  (man kan köpa dumlekola som lösgodis, dvs inte 2 påsar. ta på känsla)
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
(ev. 1 dl skalad sötmandel)

Gör så här:

1.
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Blir supersmaskens! :)





Knäck ca 60 st:
tid ca 1h ?

Ingridienser;

50 g (3/4 dl) sötmandel
1,5 msk smör
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Skålla, skala & hacka sötmandeln.
2. Blanda smör, socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka och rör tills en droppe smet i kallt vatten kan formas till en kula.
4. Blanda i mandeln och häll upp i formarna. Låt stelna på sval plats.





Mozartkulor:
ca 25 st

Ingridienser;

250 g nougat
400 g mandelmassa
200 g mörk blockchoklad
(ev. 2 msk cognac)

Gör så här:

1. Skär nougaten i 25 tärningar. Rulla tärningarna till jämna bollar.
(2. Blanda cognac i mandelmassan och dela den sedan i 25 bitar.)
3. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka, lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll. Mjöla ev. händerna lite så det inte kladdar.
4. Smält chokladen i vattenbad, och låt chokladen svalna.
5. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel eller tandpetare (var försiktig så du inte tappar den!) i den smälta chokladen. Låt bollarna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper eller ett galler.
6. Låt stelna helt. Förvara svalt


puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0